Letselschade melden 06 10 24 05 80

Direct contact via Whatsapp

Wat kost een letselschade advocaat?

Wat kost een letselschade advocaat

Wilt u een letselschade advocaat inhuren maar twijfelt u over de kosten? Geen zorgen, als de tegenpartij aansprakelijk is, dan kost een letselschade advocaat u niets. De kosten van de advocaat worden vergoed door de verzekering van de tegenpartij. Let op: bent u zelf schuldig maar heeft u een schadeverzekering inzettenden (SVI)? Wij verhalen dan de kosten voor uw geleden schade en ook de juridische kosten op deze verzekering.

Artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek bepaalt dat de kosten letselschade advocaat en de procedure op de veroorzaker van de letselschade verhaald kan worden. Dat is natuurlijk heel prettig. Advocaatkosten kunnen flink oplopen, vooral als het gaat om letselschade procedures die nog al een tijd in beslag kunnen nemen.

Kosten letselschade advocaat

Bij aansprakelijkheid komt uw volledige schade voor vergoeding in aanmerking. Onze kosten, de kosten van juridische hulp en bijstand door een gespecialiseerde en ervaren letselschade jurist of advocaat, vallen daar ook onder. Wij verhalen deze kosten op de aansprakelijke verzekeraar, waardoor onze dienstverlening voor u als slachtoffer kosteloos is.

Wanneer u bijvoorbeeld een ongeval met auto is overkomen waaraan u zelf schuldig bent kunt u in de meeste gevallen uw letselschade op niemand verhalen. U moet dus zelf uw eigen onkosten vergoeden. Heeft u een schadeverzekering inzittenden (SVI) afgesloten? Dan kunt u deze verzekering aansprakelijk stellen voor uw geleden schade en ook de juridische kosten.

Vooraf duidelijk of u gratis gebruik kunt maken van een letselschade advocaat

In het eerste gesprek met uw letselschade advocaat over uw zaak is meestal wel duidelijk of de tegenpartij aansprakelijk gesteld kan worden. Of, wanneer u zelf de schuldige bent, de kosten eventueel verhaald kunnen worden door middel van uw SVI. Uw advocaat weet meestal al snel of u alle kosten vergoed krijgt. De meeste letselschade zaken komen voor schadevergoeding in aanmerking. Een goede advocaat kan uw schadevergoeding berekenen en vervolgens voor u claimen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Twijfelt u of u recht heeft op kosteloze juridische hulp? Of wilt u nog meer duidelijkheid over de kosten van een letselschade advocaat? Neem contact met ons en wij beoordelen de zaak gratis en ook of de verzekering de kosten dekt, voor wij voor u aan de slag gaan. Wilt u eerst weten hoe wij te werk gaan? Bekijk het stappenplan letselschade wanneer u de letselschadejurist inschakelt om uw maximale schadevergoeding te verhalen.

Terug naar veelgestelde vragen

Wij hebben ruim 5000 slachtoffers naar tevredenheid bijgestaan

Het advocatenkantoor waar De Letseljurist mee samenwerkt is Arcus Letselschade. Arcus Letselschade werkt landelijk, en behartigt uitsluitend de belangen van slachtoffers en nabestaanden. Arcus staat voor deskundigheid en een transparante, voortvarende behandeling van de schade. Uit de Google reviews blijkt dat de werkwijze van de specialisten van Arcus Letselschade zeer goed gewaardeerd wordt. Onderstaand treft u enkele beoordelingen aan:

Laat u bellen voor gratis advies

Vul het formulier in en wij bellen u op, u krijgt gratis advies van onze letselschade expert.

Telefoonnummer *
Bel mij terug
Loading...
Beoordeeld met: Op basis van 752 ervaringen